GEEF ZIEKTES GEEN KANS EN BESTRIJD ZE VÓÓR ZE UW TERREIN OPKOMEN OF VERLATEN!

wieldesinfectiebad matras

Hoe werkt een desinfectie poort en ontsmettings doorrijbak?

terug

Werking van een ontsmettingspoort (DSS) en doorrij desinfectiebad (DSD):

Desinfectieboog:

Het voertuig komt aanrijden en het voertuig wordt gedetecteerd door ofwel een fotosensor; metaaldetectie of druksensor.

In een RVS kist, start de pomp en zuigt automatisch water aan uit een vat of waterleiding.  Het water gaat door een dosseringsysteem, die automatisch product aanzuigt uit een vat.  Het doseringssysteem is makkelijk af te regelen van 0,4% tot 4% product.

Het ontsmettingsproduct kan handig worden opgeslagen in de  RVS sturings- en doseringskast.

Het sproeiboog kan ingesteld worden in een één of optioneel 2 richtingsverkeer.

De boog vernevelt desinfectie product en zo wordt het voertuig ontsmet aan de zijkanten, bovenkant en onderkant.  In de overrijdrempels zitten 6 sproeiers ingewerkt en sproeien in verschillende hoeken om zo het chassis; wielen en wielkasten te ontsmetten.

De overrijdrempels zorgen ervoor dat de vrachtwagen vertraagd wordt en de tijd heeft om een optimaal gedesinfecteerd te worden.

Zodra de sensors geen voertuig meer detecteren stopt de pomp met werken.

Door gebruik te maken van nozzles met terugslagkleppen komt de sproeiboog direct op druk en loopt de boog niet leeg na gebruik.  Dit zorgt ervoor dat het voertuig niet hoeft te wachten vooraleer door de desinfectiepoort te rijden en gaat verspilling tegen van water en product.

 

Desinfectie doorrij bad:

Indien de desinfectietunnel wordt gecombineerd met een doorrij desinfectiebad of bak; zorgt voor een volledige desinfectie van het wielprofiel door een volledige wielrotatie van de band.  De sproeiers voor de onderkant worden  geïntegreerd in het oprijprofiel van het ontsmettingsbad.

De ontsmettingsbak voor vrachtwagens, tractors of auto’s heeft geïntegreerde roosters waar het vuil kan doorvallen.  Met een optioneel vlottersysteem kan dit bad automatisch worden bijgevuld.

Deze doorrijbakken vangen voor een groot deel het restwater op van de sproeiboog en het bad is eenvoudig te reinigen door een kraan open te zetten met slang naar een afvoerput.

 

Alle Rindis systemen worden “plug and play” aangeleverd en kunnen tijdelijke of voor lange termijn worden geïnstalleerd.

Contacteer ons voor meer info